rambut gugur selepas bersalin

rambut saya gugur bnyak sangt selepas besalin..mula gugur bnyak lepas anak umur 3 bulan..takot sngt...lama2 saya perasan saya dah mula botak di bahagian tepi kepala😢..rambut saya merata dlm rumah, walaupon sapu tiap hari...saya mula hilang keyakinan diri... ada x yg mcm saya, dan shampoo apa yg bekesan ye untuk rmbut gugur?

rambut gugur selepas bersalin
6 Balas

Sama sis. Situasi normal postpartum due to hormones. Shampoo ni kena try and error I guess. Macam saya pakai herbal essences. Ni anak dah 16 bulan, masih gugur cuma dah kurang. Awak pakai shampoo apa? Cuba cari yang khas untuk anti hair fall dulu

1y ago

Yup. Cuba la dulu 😊

Sama laaaa sy after 4 months byk gila gugur for second baby... 😑 So far sy mkn vitamin biotin n pkai serum n syampoo graten (korea) root booster n hall fall... Hopefully okey laaa... usaha sudah so tawakal je laa😣

normal awak. semua mommy akan mengalami nya. akan beransur kurang bila baby makin membesar. cuba bila kita pregnant next baby still akan mengalami semula rambut gugur. hormon kita

saya pun macam tu sis.. anak pertama pun rambut gugur.. sampai anak tu umur setahun lebih baru ok... ini anak kerdua pun gugur jugak.. baby baru 5bulan. 🥴

rambut sy lagi bnyk gugur drbtu ank bru dua umur plk muda lagi🤣silap hr bln botak hbs kepala ni😂x tau nk pakai ap dh😂

saya sama macam puan. rambut nak nipis sangat2