Niat puasa dan berpuasa

Ramai yang post tanya pasal puasa boleh ke tak , take note ibu² yeee . Kita wajib niat puasaa dan bangun sahur dan cuba puasaa. Incase pukul 8pagi dah xleh nk go on, baru berbuka. Jangan ambil mudah yee. Xbaik yee. Boleh google atau youtube bende ni

14 Balas

Niat puasa mcm biasa..law x blh sgt bertahan bru blh buka... saya dulu masa ank pertama..dlm kandungan 6 bln cmtu spai kul 12 tgahari lbh kurang dh rasa mengeletar x larat.. terpaksalah buka utk elak drpd hidrasi & apa2 yg tak diingini berlaku, mcm pitam ke & sbgnya... Mudahan tahun ni saya blh nikmati bulan puasa dgn lbh baik memandangkan kandungan saya bru trimester 1...semoga dipermudahkn jgk kpd ibu2 yg lain🤗

2y ago

aminnn...tqq sis 😘