Niat puasa dan berpuasa

Ramai yang post tanya pasal puasa boleh ke tak , take note ibu² yeee . Kita wajib niat puasaa dan bangun sahur dan cuba puasaa. Incase pukul 8pagi dah xleh nk go on, baru berbuka. Jangan ambil mudah yee. Xbaik yee. Boleh google atau youtube bende ni

14 Balas

ya Cuba dulu jgn terus ckp x blh. mntang2 ada kelonggaran yg diberikan. nt masa nk ganti puasa lg banyak alasan. bln puasa ni Kita x rasa sgt sbb org lain pn pakat puasa. nanti bila duk ganti sorg2 kita rasa la tgk org lain blh mkn minum. sy thn lepas dpt puasa 11 hari je. sbb bersalin anak sulung. skrg Sy tgh pulun ganti puasa 19 hari. huhu sape suh last minute kn😂. sy tgh pregnant anak kedua skrg 5 bln. Dan jaga anak kecil 11 bln yg tgh aktif. tp sy Cuba jgk. in shaa Allah blh. mtk doa bnyk2 dgn Allah diberi kekuatan and selalu ckp dgn bby dlm perut. tp xde la smpai paksa diri tu melainkan betul2 rasa x blh Sy terpaksa la berbuka. so far Alhamdulillah Sy berjaya. ada lagi 5 hari ni. 2 hari je Sy dpt rest. dah discuss dgn husband Dan pilih date. sehari nk pergi berjalan sehari lg nk pergi buat detail scan.🥰

2y ago

betul tu, xcuba xtahu kan. hihi. semoga dipermudahkan semua urusan puan