Niat puasa dan berpuasa

Ramai yang post tanya pasal puasa boleh ke tak , take note ibu² yeee . Kita wajib niat puasaa dan bangun sahur dan cuba puasaa. Incase pukul 8pagi dah xleh nk go on, baru berbuka. Jangan ambil mudah yee. Xbaik yee. Boleh google atau youtube bende ni

14 Balas

Ye betul tu sis, saya bulan puasa ni 8 bulan lebih dah, time raya duenya( first baby). Saya jugak akan cuba berpuasa dalam sehari dua ni nak try tgok keadaan baby camne, risau baby tak bergerak ke apa mcm sblum ni saya akan berbuka, tapi kalau baby okay takde masalah saya akan keep going berpuasa. Sbb dgar org kata time 8 bulan lebih ni la berat baby cepat naik kan, risau plak berat baby tak ngam waktu nak kluar nanti. Apa2 pon moga urusan kita sbgai ibu2 dimudahkan Allah SWT🤲🏻❤️

2y ago

InshaAllah amin mudah mudahan urusan ibu2 yg bakal bersalin tak lama lagi mintak Allah mudahkan amin🤲🏻❤️