Mudahkan bersalin

Ramai cakap nk mudah bersalin antaranya bersama suami. Tp mcm mana nk bersama kalau baby suka mengeras dan kita sakit bila ubah posisi. #pleasehelp #advicepls #ingintahu

8 Balas

hehe, sama mcm sy, xboleh nak brsama sbb dh sakit2 semua bdan bila dh msuk 38mggu.. suami pun serba slh bila perut kita mngeras, dia rasa ngeri..😂 Mudah brsalin ni brgantung pda bdan gak, klu kita jenis aktif mgkin lebih mudah otot2 nak bkerja keluarkan bby.. 😁

Hehehe smalh kita asal bersama je mesti baby mengeras, bila tak bgi ksian pula kt suami, dahlh dh msuk 6 bulan nafsu bersama memang hilang,smpai lh skrng dh nk msuk 8 bulan, tpi suami fham dia pun tak nk kita rsa skit,

Masa anak 1st dulu selalu bersama dari awal smpai la nak bersalin tapi baby still relaks je dlm perut taknak keluar. Kalau dgn sy bersama tu macam tak berkesan 😅 awk boleh try tapi kena cari position yg betul2 selesa

Rmai kawan" cakap kalau nak senang bersalin time dekat wad tu sis minum milo suam.. Bukaan cepat dan mudah bersalin

Dia ikut badan masing2 rasanya...saya xselalu lun bersama suami alhamdulillah bersalin mudah jee

Sy terus keras badan ny skli tak selesa tapi suami sy pun tak berani

sy langaung tak boleh nak bersama suami akhir2.. xde nafsu langsung 😅

3y ago

Sama

cari try posisi yg xsakit