Jika anda rabun, anda lebih memilih...
Voice your Opinion
Pakai kaca mata
Pakai kanta lekap (contact lens)

2870 respon

19 Balas

more better pakai lens, sbb waktu masih baru lahir sekitar 2/3 bulan kami satu family pernah terlibat dalam satu kemalangan di kawasan perak, dan telah menyebabkan hidung saya berlaku keretakan dan patah,tidak terlalu teruk waktu bayi dahulu, hampir 31 tahun saya membesar, dengan batang hidung di muka tidak rata seperti org lain, bila sekali pandang mungkin tidak perasan, tapi bila org ramai berdepan dgn saya secara dekat dlm tempoh yg agak lama, mungkin baru akan perasan, dan menyukarkan saya untuk memakai sebarang kaca mata ,. mata rabun jauh dan dekat tidak lah teruk, cuma rabun silau bhagian kiri dan kanan agak tinggi,

suka pakai lens sebenarnya sebab tak menganggu pandangan bahagian tepi mata (waktu drive) . tapi mata nie cepat kering, pakai lens 4 jam dah pening kepala.

spek je kdng2..kalo lens agak leceh penjagaan dia sbb blh effect mata kalo x jaga elok2

im not brave enough to wear contact lens

Dua dua pun tak pakai 🤣🤣

lense bila kluar..rumah spek

selesa pakai spec lg..

pakai kaca mata

Xpakai dua²