Apakah alasan kerap bertengkar dengan pasangan anda?
Voice your Opinion
Kewangan
Rumah bersepah
Pengurusan anak
Ibu bapa/mertua

5324 respon

57 Balas

mertua yg suka masuk campur urusan anak2 sbb skrg tgh ddk dgn mertua..dulu masa anak 1st ok je siap suruh kita jaga anak je even anak dh umur 5, 6 bulan..ni anak 2nd belum 1 bulan n pantang pn belum abis dah suruh pam susu nanti senang nak tinggal kan..pastu bila baby nk dengan kita terus bising cakap susah nanti nak tinggal kan..sedangkan saya ni x keja pun..mana la nak tinggal anak yang baru lahir tu..mentang2 cucu perempuan pertama dalam family

4y ago

Sedih pula rasa, saya faham perasaan mommy. Suami lah kena peranan untuk elak benda mcam ni. Jangan suami ni layan or biar je mak ayah nya nak buat apa. Biarlah persetujuan bersama. Baru lah tak makan hati.

attitude semua okay,cuma dah tak ada perhatian..selalu main game..sampai nak ajak bersembang pun kena tanya bz ke?..baru start main game ke?.. kadang2 boleh kira berapa patah/kali cakap dengan dia.. kalau dulu zaman bercinta ,bukan main lagi bersembang sampai pukul 2-3 pagi..sekarang dah macam nak kena book appointment dulu kalau nak ajak pergi dating atau berborak.. #firstbabyotw

dulu yea gaduh bnyak sebab sekarang kurang dahh.... cubaa faham antara satu sama lainn.. gaduh tu tak lari tapi cuba perbaiki mana yg kurangg.. kadang tu ada je masalah yg buat terasa hati tapi tulah bilaa dah lali malas dah nk gaduhh.. penat .. gaduh benda yg samaa ni.. suami pun banyak gak berubahh.. harap lah dpt sikit2 stabilkan ekonomi😌😌 .

Paling byk gaduh. Lg2 kewangan. Smua kprluan nak beli susah. Bkn nya suru beli yg x pnting. Lps tu psl mak ayh dia pun blh bkin gaduh. Ada saja yg x kena. Yg paling kerap kepercayaan. Susah mau prcaya bila org prna mnipu d blkg. Sllu overthinking n hurt so much. Lg2 time preg. X tmpt mau luah. Tq bca

Tak tahu lah. Mcm na nk elak bergaduh. Skrg ni blajar makan hati. Mls nh gaduh. Rasa mcm tak perlu bergaduh kot. Actually sy seorang yg cemburu. Perlu buat bnda lain lah nk elak gaduh ni. Ssh sgt nk elak.

pasal umh nak ddk nak kj pon ada mmg la umh mak sy flat kecik mintak kongsi cari umh sewa xnak srh sy brhnti kj baru setahun kj soh brhnti stress sy emm klau sy spm xpela la gak sy diploma sia3 je x kj dok umh emm

Biasanya sebab orang luar (kawan² pasangan, family kawan² pasangan, especially bekas kekasih) Alhamdulillah setakat ni kewangan, rumah & pengurusan lain baik² je. Ibu bapa/mertua pun cukup baik.

Alhamdulillah dapat Suami yg baik, dia tak pernah nak ajak bertengkar atau tinggi suara... Saya je yg kadang tu suka membebel sebab anak dan rumah sepah 😅

pasal waktu kerja (gaduh² mnja) ... suami saya workaholic...hahaha kdg2 dia malas nak gaduh..dia bawak saya skali tggu situ sampai die siap keje...

inginkan perhatian dan luangkan masa bersama bukannya luangkan masa bersama game.. ermmm kdng rasa sedih je.. tpi still fikir positive