Anda biasanya pulang ke kampung berapa kali dalam setahun?
Voice your Opinion
Setiap bulan
Cuti panjang
Tengok keadaan
Kalau mak suruh balik
Lain-lain

6162 respon

68 Balas

kg umh mak mertua umh mak sy bandar dan sy ddk ngan mak sndri sbb kj dekat ngan umah nak dok umh sndri x mampu byr sewa sbb suami xsupport katanya dia ada umh mak mertua dah siap renovate nanti wasiat umh mak suami yg dpt adik3 lain xdpt kira umh pusaka tu umh suami..suami kj offshore mmg nak blk tggu dia cuti

Alhamdulillah ditakdirkan saya tinggal berhampiran dgn ibu bapa saya.Adik beradik lain kerja di KL.Kebiasaannya ada masa terluang akan jenguk sambil bawa makanan buat mereka.Ataupun tanya mereka mahu makan apa,saya tolong pergi belikan.

kdg² tiap² minggu...kdg² 2minggu 3minggu sekali...skrg da lame x blik...mak ayah dh xder..sebulan sekali ziarah pusara...lawat abg kakak...

Kmpg suami sejam boleh sampai.. Saya duk johor, kmpg saya Perak. Dah setahun lebih Tak balik😌 I miss my state

Rumah mak sy dekat dengan rumah sy. Lebih kurang sejam perjalanan. Sy akan balik sminggu sekali 😂

xbest kalau cuti sekejap2..nk duduk kg lama2..nk jjcm,nk berkumpul adik beradik...😆🤭😂

Kampung sy jauh, kadg2 2@3 bulan sekali...kalau anak dh sekolah, lg la susah nak balik nt

Dapat balik bila time suami dpat cuti panjang tapi kalo boleh nk balik setiap minggu

Setiap masa balik kampung.. Sebab umah mak dgn mertua selang 2 3 pintu je

setiap hujung minggu even rmh mentua kedah rmh mak saya dkt Penang