Puasa bsp.

Puasa 2 jam sebelum test bsp blh minum air masak tak? First time.

8 Balas

🌸ʙʟʜ ᴊᴇ sɪs ᴋᴀʟᴀᴜ ɴᴋ ᴍɪɴᴜᴍ ᴀɪʀ ᴍᴀsᴀᴋ ᴋᴇᴛɪᴋᴀ ʙsᴘ.. ʙsᴘ ɴɪ ᴋɴᴀ ɪᴋᴜᴛ ᴛɪᴍᴇ ᴍᴀᴋᴀɴ ɢɴ ʙᴛᴜʟ.. sʟʙɪʜɴʏᴀ ᴋɪᴛᴀ ʙʟʜ ᴍɪɴᴜᴍ ᴛᴘɪ ʜɴʏᴀ ᴀɪʀ ᴋᴏsᴏɴɢ sʜᴊᴀ.

mcm saya 10hrs bfr 1st blood intake puasa makan. minum bole tp air kosong saja. lps 2 jam nurse akn amik 2nd blood test. btw 2 jam tu jgn makan ape2 juga. lps 2nd intake baru bole makan. alhamdulillah bsp saya bfr n after baik2 aja.

2jam sblm BSP blh mnum air kosong smpai la nk sesaat nk test pn blh mnum air kosong. Xda mempengaruhi bacaan gula.

bsp? x perlu puasa pun, minum jee mcm biasa.. cuma lpas mkn ja laa gap 2 jam baru ambik bacaan

sangat² digalakkan minum banyak air masak. kerap kencing lg baik.

bsp x perlu puasa. boleh makan mcm biasa je.

Boleh. Sy mnum air kosong + lemon.

boleh