Bacaan BSP

Mcm mana cara ibu2 buat BSP. Sblm cucuk aimbik darah kena puasa 2 jam sblm cek kan. Blh minum tak air suam sepanjang puasa 2 jam tu. Makan mmg elak. Ibu2 mcm mana. Share tips pls

5 Balas

Blh minum air msk ja. Air lain xblh minum. Makan lg xblh. Klu nk cek bsp pastikan mkn last 2jam sblm ambik darah bsp. Alhamdulillah... Bacaan bsp sy skg dh cantik 4.5 ke bwh. Klu puasa utk mlm, pg2 sblm ambik darah utk cek bsp pagi. Minum air lemon suam. Insyallah cantik bacaan bsp pagi

3y ago

mksdnye sblm gi klinik tu mnum air suam ke??

Mcm sya 1st time nak buat bsp nurse minta sya puasa dr 10pm. So kat kk bsp amik kul 8am. Then blh gi mkn. Next bacaan bsp akan amik every 2 jam lps mkn.

Ikot tempat kot.. Sebab hospital saye tak boleh minum n makan selama 2 jam lepas amik first injection.. Better check dgn tempat puan sendri

Ikut tempat. Mcm tmpt sy xbole mkn minum spjg 2 jam tu...ada org minum air suam smsa 2jam tu pun, boleh bg kesan pd bacaan.

Boleh minum air masak sepanjang puasa 2 jam tu, makan je x boleh.