Jantina Bayi: Yang Anda Harapkan VS Selepas Scan

Pssstt.....Siapa sini yang dah buat scan jantina baby? Sama tak resultnya dengan jantina yang anda harapkan? Kadang kita ni mengharapkan baby boy, sekali scan baby girl pulak! Cuba kongsi sikit dekat komen Min nak juga tahu hehehe...

Jantina Bayi: Yang Anda Harapkan VS Selepas Scan
37 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

5 kali scan. 2 kali scan lelaki, 2 kali scan perempuan, last scan sebelum beranak, kepit kaki tak mau tunjuk. Dari segi perut dan simptom semasa pregnant cenderung ke arah baby boy sebab dah ada sepasang. So beli dan hadiah kebanyakan nya baby boy. Sekali keluar, surprise semua! Girl 🀭 anyway, lega dah. Semua selamat. Cuma sekarang baby admit jaundice. Ibu2 yang nak bersalin, sila susukan baby sekerap mungkin, setiap 30 minit bagi mengelakkan jaundice ya. Jangan biarkan baby tidur terlalu lama. Kalau baby admit, ibu nanti tak keruan berpisah dengan baby.

Baca lagi
2mo ago

Tula sy xnk bharap sgt...scan kdg2 xbetul juga kn..Preggy ank k6..5 yg lain smua perempuan...Buat detail scan..doc ckp boboy..tp tkot nk bharap..Moga adlaa rezki sy mandangkn yg lain semua perempuan

𝑋 π‘†π‘π‘Žπ‘› 𝐿𝑔 𝑁𝑒π‘₯𝑑 π‘Šπ‘’π‘’π‘˜π‘  π΅π‘Ÿπ‘’ π‘†π‘π‘Žπ‘›..𝐻𝑒𝑠𝑏𝑛𝑑 π‘‡π‘’π‘˜π‘Ž π‘˜π‘Žπ‘‘π‘Ž π‘šπ‘›π‘”π‘˜π‘–π‘› π‘π‘œπ‘¦ .. π‘‹π‘˜π‘–π‘ π‘Žβ„Ž 𝑝𝑒𝑛 π‘π‘œπ‘¦ π‘œπ‘Ÿ π‘”π‘–π‘Ÿπ‘™ 𝑠𝑏𝑏 π‘ π‘¦π‘Ž π‘“π‘–π‘Ÿπ‘ π‘‘ π‘šπ‘œπ‘šπŸ˜Š

1-ank 1st jangka bby boy sbb aktif sngt masa ni x nak scan sbb nak surprise kan diri last2 keluar2 bby girl... 2-ank no 2 scan bby girl keluar2 bby girl jgk.. 3-no 3 ni dah scan masa 17w3d menunjukkn dirinya boy.. hrp2 apa yg dia tunjuk kan dlm scan hritu boboi la dia... πŸŒΉπŸ’—

mula² kk scan girl.. buat scan details pon baby girl.. check up kat hospital pon scan baby girl 😁😍 suami pon suka dpt baby girl sbb adk beradik suami semua lelaki.. mak mertua sy lg suka kalo dpt baby girl..

1. Scan boy, jangka boy, alhamdulillah keluar boy 2. Scan girl, jangka girl, keluar girl 3. Tak scan, jangka girl, keluar girl 4. Baru lg, rasanya yg ni pun tak mau scan jgk

Baca lagi

Scan kat kk doc kata girl, next scan bby taknak tunjuk 🀣 tapi ramai kata boyy tapi abah kita lak kata bby girl πŸ˜‚ mana mana la janji sihat 😁 first mom here ☺️

Scan baby boy... Tapi tak kisah lah, boy dah ada 2, girl dah ada 3...harapan moga selamat bersalin dan dipermudahkan urusan nanti... Almaklumlah, DUE kali ni kena bulan Syawal.

Tak jangka jantina tapi org sekeliling asyik ckp mungkin baby boy. Bile scan dr first smpi last scan mmg jelas baby boy. Alhamdulilah janji baby sihat πŸ₯°

Saya tak scan lagi.. anak pertama boy.. skrg ni ank kedua pula.. ikutkan nk girl so sepasang dah.. tp klu dpt baby boy xpe.. ada jg geng abg dia nk main..

Bersama hari subur, jangkakan boy. Mak tengok perut pn kata boy.. scan 25w confirm dh. Tunggu hari je ni.. semoga dipermudahkan bersalin nti aamiin