Boy or girl.. ?

Minggu depan kita dah nak scan jantina baby... Rasa tak sabar pula.. ? Agak" baby boy atw girl ni yea?.... ? #sapa yg dah tw jantina baby dia.. ?

38 Balas

saya baru je tau semalam 😅 ,, sebenarnya tak kisah pun boy or girl janji baby sihat .. tapi saya taknak percaya dan letak harapan sangat sebab ada kes macam kawan saya kena scan doc cakap gegirl keluar² tengok boy .. so scan pun tak boleh dipercayai 😅 apa² jantina yang keluar saya bersyukur yang penting ada anak sendiri dan merasa jadi ibu 😊 semuanya rahsia tuhan kan ..

Penah baca,katanya klo jantung bby 159 kebawah,bby boy...160 keatas bby girl.. Da 4x ngandung,trnyata betul tp x taw la kan klo kbetulan☺ Dan lg satu,bkenaan bulu (ketiak dll)..klo prggy bby boy,bulu cpt pnjg..yg ni pun sy betul.☺ Kali ni ngndung,gerak hti kta boy sbb tanda2 diatas tu ada pd diri ini..scan pn doc kta boy.😊

4y ago

kbtulan kot..sy jntung bby 160 kbwh ...tp boy...

Amma boy! Scan skali je kt swasta..mls nk scan lg even dlm ati ni still ad kraguan 😅 Da 2x try ty doc kt KK time checkup tp still jwapan sme "bby kepit la.. Bby kepit la.." so i pegi je swasta scan doc ckp boy.. Siap tjuk bibird dy.. Tu pn skali je scan.. Hrap btl la boy..

5y ago

Heheheh boy to yg tk segan² iya.. 😂

Saya 21weeks semalam scan tetbe doktor kata baby boy mmg terang terang die tunjuk... Hehehe tapi nnty still nk scan lagi... Nk confirm kan... Sbb tnya doktor die kata insyaallah confirm sbb bby tunjuk terang2 kene plk mase scan tu aktifnya semacam jeee...

20 week sya scan dktor kate xnmpk, pstu dy try2 lgi dy kate nmpk mcm gugurl but xsure katenye...leps tu sya ad repeat lgi scan at 27 week, dktor scan2 and said its a boy...memg ketara sgt2 😂 ngam plak dy tgh kang2 time tu, betol2 nmpk 🐦...

Sy dlu scan wktu 19week 5day.. doc ckp macam boy tpi x pasti sangat.. nnti kita scan lgi utk confirm jantina bby kata doc tu.😀. Sy dh ada sorang anak boy umur 2tahun 2 bulan..klau yg ke2 ni pun boy, bertambah lah boboiboy kuasa 3 kat rmh nnti.😂

5y ago

Semua boy.. Harap" girl plk

Hehe... Sy dah scan masa 20w hr tu n dia tunjuk gender...baby boy..ni kndungan kdua.. Anak ptama dlu pun scan baby boy jg..kluar mmg boy..tp xtau laa kali ni..btl ke idak scan tu 😅😅😅

5y ago

Alhmdulillah... In sha Allah.... Brdoa jak semoga ttp kuat.. 😊

Sy dh 24 minggu ..khamis ney nk jmpe doktor n checkup perut skli..pn xsabar nk tgk bby boy or girl..sbb sblum ney scan klinik swasta xbg kerjasama hehehe

Sy da scan masa kandungan 4 bulan.. Da nmpk jantina n susuk badan bb.. Tp xnk tahu..hehe.. Bia lar rahsia.. Skrg kandungan dah masuk 6 bln..

5y ago

Bestt nya... Sya blum ada persediaan lagi..

Baby girl, lahir baru tau. Sbb tnye doc masa scan 29 weeks smpy bersalin asyik x nmpk je. Awal2 lupa nk tnye, da besar susah sikit nk nmpk.

5y ago

😊