pening kepala

Pregnant ni mmng kerap sakit kepala ye..tp saya xda alahan cuma selalu sakit kepala..mkn vit zincofer tu lagi rasa sakit kepala..ada org ckp lps 3bulan baru hilang..betul ke...

6 Balas

sy pun kerap sakit kepala...x tahan sgt telan jugak panadol sbjik, tp bukan active fast ye, yg kk punye je..awal2 baru ni sy mkn zincofer jugak,makan pg cepat munta balik wlpn telan dgn air oren, sy mkn malam sblm tdur ,kdg2 ok kdg2 muntah balik. bgtau nurse je ubat tu kite xleh telan, nanti nurse tukar ubat....skrg telan yg 3 bradik tu je la...wlpn kecikkkk je sizenye tp maaashaAllah bau...pahit2 pun ok la bleh telan😂

Awal2 trimester saya pun pening2 juga. Saya tak makan zincofer tapi obimin/iron tablet. Then cari punca maybe sebab alahan atau sebab HB low atau ubat. Tapi lepas dah masuk 27 weeks ni, pening dah takda. Oh saya dah tukar ubat ke iberet.

Zincofer lau telan ngn air biase..mau rase loya muntah blik..sy kne telan ngn jus oren..bru ok..xrase loya tekak..kdg2..ngn air twister sgelas..telan ngn zincofer..bru ok..lau x..adeh..rase.kt.tekak..muntah rase besi

Saya awal awal pregnant je sakit kepala. Kalau pening sampai rasa pusing pusing, mungkin sebab alahan. Sekarang dah 29 weeks, okay je dah sis. Makan zincofer tapi muntah je kerjanya, lepastu saya tukar obimin hihi

5y ago

Sis kata dekat nurse, nak tukar ubat sebab lepas makan ubat mesti pening pening. Tak lalu nak makan. Saya dulu turun 6kg. Nurse marah. Saya kata nak tukar ubat lain, sebab memang ramai ibu ibu yang tak larat nak makan zincofer ni. Dorang pun faham kot. Normal awal awal berat tak naik, sekarang saya dah tak alahan. Berat naik lebih sikit, nurse marah 😜 haha

😍

Zincofer x leh minum ngan air kosong klau x confirm muntah balik..sy minum ngan air jus oren or air brperisa..