Berbau ketiak

Pregnant ni ketiak sye busuk lh. Td pergi bazar tk smapi 30minit busuk betul padahal baru mandi , smlm pon dok dlm kereta ketiak brbau jgk. Dh pakai deadoran, ni mlm pon brbau. Skrng 23week. Ermmm stress pulk rse #firstbaby #ingintahu

17 Balas

Cuba sis try kapur sirih dan limau nipis. Gaul lepastu sapu dkt ketiak. Biar dalam 5 - 10 minit lepastu bilas. InshaAllah menjadi. Ibu saya ajar saya dari kecik macamtu sebab badan saya gemuk kuat berpeluh and bau badan. Saya selalu buat seminggu sekali. Pakai deodorant pun bau wangi lebih tahan lama sebab ketiak dah takde bau pape.

Perempuan mengandung mmg dia kuat berpeluh sis. sy yg 10w ni pun jenis loya bau badan sendiri. Duk la mandi 3 4 kali sehari. Tanya husband dia kata xde bau busuk pun. tapi sendiri bau bdan tu rasa busuk sgt. bau taik sendiri pun x tahan. nasib baik bau suami okay je. atau bau org lain😄

2y ago

sama la sis.. x lalu bau badan sendiri haha 🤣 selalu org x boleh bau badan suami.. 😅 ni terbalik plak.haha

I feel u. Sy pun alami skrg, 33w. Mandi 5-6 kali tetap bau tang situ. Xblh bpeluh lngsg. Risau smpai bsalin nt berbau 😢 Sy cuma pkai bedak talkum saja bg kurang bau. Tp klu bpeluh sgt, xtahan lama.

Saya pun mcm awak jugak masa 1 trimester dan 2 trimester mmg bdn kuat berbau masa mengandung, skrg sbb dah tak mengandung lgi takde dah masalah tu.. dah kurang dah..

cuba time mandi tu gosok pakai limau nipis @ lemon @ sireh.., dulu pernah gak badan bau pastu guna bahan2 tu time mandi Alhamdulillah okay

Saya pakai deodorant organic. Kurang sikit bau bagi saya. Lepas tu 2 hari sekali scrub ketiak dgn lemon soda bicarbonate

Cuba cari deodoran yg tiada fragrance sis. Saya pun baru ni jadi mcm tu. Saya beli deodoran smelly-no-more tu. Baru okay.

2y ago

sy pkai diadoran safi balqis sesuai. ketiak sentiasa kering. kalau berpeluh pun tk berbau hehe🥰

hormon sis..xleh nk wt ape..klau pkai ape2 pn kjp je ilang..klau sy dlu gune daun jambu batu ramas n gosok

Ee sama la.. 😂😂mcm kuat sikit (bau) nya berbanding sblm preg.. mmg begini kot simptom preggy ni..

Cuba tnya suami ada bau tk.. Kalau dia kata tkda tu maknanya hidung sis sensitif masa pregnant..