antibiotik

Pregnant mommy bole mkn antibiotik ke? Sbb setahu sy tak bole makan sebarangan ubat.. sy batuk teruk.. doktor bg sy antibiotik... Tnye je ni..sbb confuse kejap...

10 Balas

Pengalaman sy, sebab sy pun demam batuk selesema 2 minggu, doktor yg sy jumpa ni kbetulan mmang bhgian sakit puan juga.. dia tahu details brapa week semua.. jd dia bagi antibiotik (dia bagi cefuroxime 250mg), ubat selesema tapi bukan tablet kuning tu, tapi yg warna putih makan sekali sehari (loratadine 10mg), dan panadol, ubat batuk pulak dia x bagi.. tapi ntahla, lepas jumpa doktor tu sembuh pulak 😅 jd xlah sy makan tu haha 😅 kalau ubat tu doktor bagi dan dia tahu kita pregnant & condition kita insha Allah selamatlah tu..

2y ago

betul tu