Pregnant boleh makan sushi tak?

Pregnant boleh mkn sushi tak.Ada org kata x leh mkn sbb ada bahan mentah. Contohbmcm telur ikan tu.Teringin sangat2.

3 Balas

Boleh je mkn, tp ambil yg fully cooked. AVOID mkn yg mentah mcm salmon & telur ikan tu. Cuka boleh je pregnant mom mkn, cuma tk boleh bnyk2 takut pedih ulu hati. JGN diminum cuka mcm air masak dh la hehe boleh refer sini pasal cuka 🤗 https://theasianparent.page.link/VFqwX9Pg6Too9C2A8 . Dr imelda dh pesan mkn apa2 pun ok asalkan berpada2 & ibu tiada alahan dgn mknn trsebut. Cuma mknn mentah elakkan 👍🏻🤗

mknan mentah or half cook tak elok .. nk mkn apa pun try dulu sikit sbb bila pregnant ni hormon makin tinggi jd akn ganggu "rutin" badan kita cth sblum ni suka cheese tp bila pregnant terus tak boleh mkn or ada yg lg teruk smpai jd alergik..

xboleh. sushi ade cuka. raw food x elok utk ibu mengandung.