Masuk ward this coming monday

Pregnant 38weeks. Doktor cakap kena masuk ward sbb air ketuban dah kurang.baby besar n kepala dah kebawah sangat. Nervous mnunggu isnin ni sampai baby keras sikit pun sy risau. Any tips mummy2?

1 Balas

Jangan risau sgt .. pemikiran kite boleh mempengaruhi perjalanan bersalin kite .. selalu berfikiran positive dan semangatkan diri ye yunk .. in Shaa Allah fikir baik2 yang berlaku pun baik2 .. ikut nasihat doctor dengan baik .. selagi belum masuk wad usaha jalan kaki semampunya sambil baca lah apa yg patut mcm ayat kursi ke dia nabi yunus memang sgt membantu .. ok dear good luck and please always positive thinking ye

5y ago

Ermm banyakkan bergerak misalnya berjoget dan berjalan semampunya .. tu da tanda tu tapi belum masanya lagi ..