40 minggu 1 hari. Isnin kena induce

Tadi check up dah 40 minggu 1 hari. Scan air ketuban lebih pula so doktor suruh masuk ward induce hari isnin ni..ada tips tak mommy nak cepat bersalin or control bila kena induce nanti? Tq

1 Balas

bykkn buat exercise UTK pernafasan mse contraction ye!!!... sy Kene induce jugak.. dlm pukul 7ptg tu nurse masukkan ubat kemudian.. pukul 10 tu dh sakit.. esok nye tu pukul 10 bukaan baru 3 cm.. tpi contraction kerap air ketuban pecah dh dlm pukul 7pgi tu .. pukul 1pm lahirlah putera tercinta... mkn ye UTK amik tenaga sebelum masuk labour room