Makan kambing

Pregnant 13w5d bole ke makan kambing ?? rasa suka pulak nak makan kambing perap then grill. #firstmom #firstbaby

19 Balas

mknan tak salah sis, nafsu kita yg salah. mkn mcm tiada hari esk sbb tu la duk mai mcm2 penyakit. bukan utk ibu mengandung/bersalin saja,utk semua peringkat umur&jantina sama saja. ingat pesan nabi, mkn sebelum lapar,berhenti sebelum kenyang

Sy mkn jer sis.. mengidam lamb chop smpai xde selera nk mkn nsi, lps dpt tu bru rsa ada mood nk mkn nsi..jgn plk mkn byk,😅 rsau sbb kmbing pns org ckp ad stgh org xleh.. tp brgntung pd bdn masing² laa

Boleh sis.. dr saya siap pesan suruh makan banyak2 daging merah.. lembu ke kambing ke hehe masa tgh 1st trimester pun saya mengidam nak bbq kambing grill dapp.. tp makan 1 je time tu sb mabuk teruk hehe

Fav sy juga tu time mengandung selalu ajak suami makan kambing grill, mkn apa pom tk pantang pom cuma berpada2 skrg berpantang baru la pantang betul2 haha so makan puas2 time mengandung

prgnant ni nk mkn apa mkn lah. tp bersederhanalaa kita. sy masa mngandung mkn durian. makan kambing. mkn apa saja yg teringin . alhamdullilah anak sy sihat je.

1y ago

betul sy pun macam tu , janji x berlebih je setakat sekali dua je xpa , apa2 beringat je 🥰

bolehh tp awal2 pregnant saya makan kambing, tak sampai sejam muntah balik semua. time makan tu ok je. taktau kenapa. dua kali makan, dua kali jd camtu

sy mkan smpai branak 😂😂😂😂😂😂 sbb sngat suka..skrg dh bslin bby pun nak 3bulan klau tgok kmbing hmm mcm biasa je ..jadi tak mnat lak 😆

boleh...sedap tu..saya baru minggu lepas makan..tapi termuntah balik kat kedai tu jugak😂 sbb alahan on off masih ada...

Mkn je sis nk mkn apa..sy tak smpai 10weeks bedal kmbing sbb tak thn tgok.. Tp kena ingt, makan apa apa pun mesti ada hadnya..

Saya pon telan je smuaaa. Sbb if tanya doc, doc pon akn ckp as long blh mkn mkn je dlu