Kalau terlupa bila period last, mommies macam mana nak tengok usia kehamilan?

11 Balas

pegi klinik swasta ok je ckp gn doc lupe ...nt scan dpt tau brp weeks dah...mcm sy tau last period tp period xteratur...pngiraan period yg teratur dgn xteratur pon weeks bole berbeza...mmula p klinik swasta A die scan 6weeks tp pelik sbb kantung xde...lepas 2mggu p scan klinik swasta B scan bru la doc tu ckp time tu bru la betul 6weeks n da nmpk janin n heartbeat dah...rupenye ade msalah dkat period xteratur so pengiraan die pon lain..

saya pun macam sis lupa . tapi diorang akan check kandungan juga . diorang tak marah pon . tapi kita punya period kita kena catatlah tu je nanti kena bebel .

Scan aje... Nti akn th usia kehamilannye tp kt buku pink nurse akn tulis USOD la.. Sy pn cmtu lupa tarikh last period

Doc akan scan dan bagitau anggaran minggu kehamilan mengikut saiz baby masa scan.

scan . anak pertama pun saya tak ingt langsung last period 😅😅

nt scan dr blh taw kandungan usia brapa

Scan boleh tau

kna tgk kat utrasound

3y ago

mcm sya pun mcm tu klnik kk bebel tym nk buka buku pink tp dia akan bg jumpa doc pakar utk check kat utrasound berapa week.so sis no worries ye

Kna scan

scan je