Hai mommies. Ada tak preggy mommies dekat sini yang tak minum susu langsung.

16 Balas

Sy susu tepung tak boleh masuk tekak. Beli pil kalsium pun rasa macam nak muntah. Last2, beli susu low fat je satu carton. Tiap kali hbis mesti topup sampai dh bersalin pun. Nurse kat kk pun dh tekankan kepentingan kalsium. Xboleh susu, try pil, try yogurt dan alternative lain ye

Saya tak kerap minum susu, dalam seminggu tu mungkin sekali dua je. Tapi saya consume calcium pil. Boleh carik dekat pharmacy or mintak doctor prescribe.

Saya, kalau minum pun jarang sgt.. Tu pun susu kotak, susu kurma.. Tp sy amek ostematrix dri shaklee.. Untuk calcium and other vitamin ..

ank no 2 saya kurang minum susu. skrg..gigi dia x cantik. x tau la sbb salah saya k apa. masa 1st mmg minum susu...kulit dan gigi cantik.

saya tapi menyesal betul tak minum susu.. 2 gigi dah rosak dan satu dah kena cabut.. better sis minum susu atau ambil pil calcium..😉

susu bancuh tak boleh minum susu hl saya boleh itu pun sebab doktor suruh, semua susu awk tak boleh minum atau ada yg tak boleh minum?

Sy pregnt dlu x mnum susu,, sbb x leh telan. Dah masuk 8month bru mnum susu kotak tu pun byk mnum soya

saya lgsung xmnm susu..sbb sejenis xsuka susu,tekak xboleh trima susu dari dulu lgi😬

Sy kalau mnum cirit. Last mkn obical je. Supplement kalsium.

sya hml ank k3 lgs xsk susu mnum je muntah balik