Nak tanya ❓ Saya mengandung da 9week tapi perut tak nampak Ada yang sama macam saya tak

39 Balas

9w tu kcik lg...xyh rsau tntg perut besar or kcik, jnji bayi sihat dlm perut...slalu yg update pic perut dh nmpk even bru 1st trimester tu sbenarnya angin ja...mna ad janin besar kcang peas, perut nk besar..its normal...bleh explore dlm apps ni tgok besar mna bayi ikut minggu...

9week mmg x nampak lg.. Sy 20week pegi jumpa kawan pun kata x mcm pregnant pun.. Tp lepas tu naik mendadak, dlm masa 4 week, jumpa org sama, kawan tu kata mcm dah berbulan x jumpa, perut naik byk mcm ni, pdhal baru 4week je x jumpa.. haha..

kenapa awak anggap bila pregnant je wajib perut besar? 🤔🤔🤔 cer ambik belon, sumbat dari guli yg kecik tu sampai ke tembikai yg besar. tgk mcm mana size belon tu membesar or mengecik ikut size brg yg awk letak tu

4y ago

stju...klu sy perut xbesar pun xpa ..asl baby sihat...

Sy preggy dh 7bln+ pn perut x nmpk. Ank no 4. Mmg jenis perut kecik, mmg mase preggy sume ank mcm ni. Tiap kali ngandung, doc agk berat ank cuma 2.4-2.6 kg je. Tp keluar sume 3kg ☺️

Saya 4bln (16w) pun just npk mcm buncit je. Anak sulung InsyaAllah. Kwn saya 4bln juga, besar dah perutnya, anak ketiga. Jgn risau puan, yg penting baby sihat InsyaAllah.

normal sis.. sy 11weeks kempis je perot.. kalau mkn byk br nmpak bsar skit, tp pas mkn jelaa. pstu flat balik.. sbar ye sis, tggu 5@6 bulan nnti mesti nmpk bump

saya dulu pregnant 8 bulan baru nampak macam pregnant, kalau tak macam buncit saja 😂 kalau orang yang first time nampak mesti tak percaya saya pregnant 😂

Saya duluu 4 bulan mcm org buncit jer.. Lepas 5 bulan baru ada nampak mcm org preggy.. Siap nak pg maternity leave, ada org opis tak tau sy preggy. 😂😂

sy masa 6 bulan perut msih leper lagi 😂 dah msuk 8 bulan baru nmpak baby bump . selagi doktor ckp baby sihat besar ikut bulan dah ckup sis .

9 week mmg xnmpk dik. tgu la 4bln keats bru jelas prut tu. cuba cek dkt apps ni..utk 9 w bpe size janin? bru awk akn fhm knp prut xnmpk.