ada x mommy mengalami perut mengeras dan x selesa pada usia kehamilan 36w?

5 Balas

Hi mommy. Ada mommy. Tapi Mommy kena monitor pergerakan anak dalam perut. Jika rasa perut mengeras yang terlalu kerap boleh pergi ke hospital segera untuk pemeriksaan.

36minggu normal .. kena pantau berapa lama dia mengeras 20minit masih normal 12minit kebawah dah boleh ke hospital untuk pantau baby..

kalau rsa contraction makin kerap 5minit/ 2-3minit,cpt2 ke hospital ye, takut jalan dh buka..mcm sye 36w6d dah bersalin..

kalau 5 6 bulan mengeras saja normal kh tu

rjuk hptl trus sis lau bljutan