soon 3rd baby..

Preggy yg ke-3 ni.lain sikit dari sbelum ni..anak 1st-czer,2nd-normal.ke-3-?? Preggy kali ni selalu alahan..pening2 kepala ,mual,x suka bau grg minyak terutama bau grg ikan..sgt suka minum kopi o..hihihi

2 Balas

Kuasa tuhan sis..lps bsalin 1st sy jaga pantang baik smpi 4bln air sjuk &mknn tajam semua mmg x mkn langsung . Jarak anak 3 tahun lbih bg luka betul2 sembuh..so spjg masa rehat tu amalkn jamu homemade,urut rahim,mknn yg baik utk rahim.klau ada masa buat la senaman rahim bg kuat..sepanjang hamil ke-2 sy slalu baca website:babycenter..situ byk info kita boleh dpt&belajar.selain itu nasihat doktor.smpi la trimester ke-3..nurse tnye bsalin nti nk mcm mne? Normal ke czer..so sy ckp.klau boleh normal sy nk cuba normal..so dia check la bekas jahitan lama..periksa semua ok..tekan xde sakit2..so dia refer sy dgn doktor pakar kt poli HSA utk pemeriksaan lanjut&serta risiko yg mungkin kita hadapi..smpi la hari kelahiran..masa di labor room doktor terangkan prosedur kelahiran bg yg pnah czer..syukur semuanya selamat&bjln lancar..baby&sy sihat..Now,anak ke-2 dh 2 thn 5bln..sy preggy lg 😊😊

Ble share mcmna boleh normal delivery 2nd pregnancy?