Tips pregnant

Pls kongsi tips ibu2 yg dh berjaya 😞 dh start konfius pasal bd..selang sehari ke dua hari yg terbaik..dan tips2 yg blh d kongsi 🥹 trima ksh

20 Balas

whenever in the mood yang terbaik. selang sehari pun cukup kalau nak selang. makan telur selalu untuk ovum yg sihat. lepas hari ovulasi boleh cari makanan2 untuk naikkan progesterone level.jaga kesihatan husband & wife especially around waktu ovulasi. perempuan jaga start 3 bulan sebelum sebab kualiti ovum ditentukan 3 bulan sebelum ovulasi tu lagi.

2w ago

tq 😊

tak sure sbb tahu2 pregnant je. sy irregular period 2tahun pernah dgn pakar o&g makan ubat sblm2 kahwin la. sampai sekarang anak dah 2tahun pun masih tunggang langgang lg date period. dulu lepas kahwin terus pjj 3bulan, lepas tamat pjj 2minggu kemudian sy pregnant.. takde jadual takde amal mkn apa2 tp selalunya bersama tgh mlm @ sebelum subuh

2w ago

tq 😊

Masa subur tu try je bersama even hari2 pun. Lepas dah bersama tu baring mengiring ke kanan (ada ustaz from indonesia share this) at least 10-30min. Kita usaha yang lain doa inshallah. Allah knows best. Pray for you! Oh ya yang penting jangn stress2 enjoy je ya

2w ago

tq 😊

saya tak selang. contoh subur hari isnin, ahad malam tu saya bersama, isnin malam pun saya bersama, selasa malam tu boleh bersama kalau larat. saya ttc juga, pernah gugur awal kehamilan, kali kedua ttc saya suruh suami pun makan folic acid sekali.

saya pregnant after 9 months kawin, tips saya buat hari ke 13, 14 , 15, Alhamdulilalh saya pregnant tp gugur 3 bulan. lepas pantang try buat lg hari ke 13,14,15 then saya pregnant lagi. Alhamdulillah. tp ni rasanya kalau period teratur kot

Saya amalkan ovasitol sehari satu sachet & stepper exercise 2-3x seminggu. Tapi kunci paling penting adalah redha & enjoy je dgn husb tersayang. Jgn stress2.

awk ptut pakai calendar period kalau sye nk iktia dulu lpas period 2hri bru brsama n that buat selang sehari walau ape pn yg penting kte cuba🙂

saya pernah keguguran awal kehamilan, doc suggest utk suami pun makan folic acid. boleh membantu sperma dia juga

Dr bgtau bersama slps 4 hari sekali...mngkin jga kna jga permkanan dan bersenam

Joging sama2 lepas tu balik rumah tu terus cuba 😆