ruam

Pliss kongsi tips macam mana nak hilangkan/kurangkan ruam panas bayi...baby boy sya bru 2 bulan..badan,muka,kepala,telinga,leher smua kena ruam...????

6 Balas

umur seminggu, bb saya naik ruam susu di pipi. saya bawa ke specialist. tau doktor bagi apa? calamine lotion yg botol pink tu😅. saya sceptical mulanya.. ingat itu utk gatal2 dan chicken pox atau campak jer. rupanya betul berkesan. sapu nipis sampai hilang warnanya. maknanya menyerap dlm kulit. alhamdulillah, 2-3 hari jer baik. skrg naik sikit jer pun, saya terus letak. mulus kulit bb akhirnya. doktor kata calamine yg terbaik utk newborn sbb dia x nak penggunaan cream steroid pd newborn. cuba lah..

4y ago

Ada gambar X sis