Normal ke kalau anak 2tahun bwk Pegi potong rambut menangis meraung2 mcm kene dera?

23 Balas

normal puan. anak saya pon dulu macam tu. ya Allah tak tahu lah kenapa. sampai berpegang 2,3 orang. dah besar dah budaknya sekarang 6 tahun. syukur sekarang tak macam itu. saya agak dia takut bunyi mesin potong rambut tu

2y ago

heheheh yeke tp ni gunting tgn Tau Abes 1 kedai tgk siap rmai2 bg tgk YouTube mmg xbole sbb Sy sndiri dh buat dlu nk plak yg dtg dkt tu lelaki lg menjerit dia Sy xtahu knp

normal sis..ank 1st begitu,mau masuk 3 thun bru suka ptong rmbut.. 🤭 ank yg kdua ne 1st time msuk meraung² smpai la umur msuk 2 thun, diam sndiri..maybe dia nmpk abg nya kan😂🤭

2y ago

yeke alhamdulillah la klu normal Sy risau terlebih kot kn

ank mmg sllu dok gn sis jeke..ank sy mmg sy sorg yg jga..so org luar mmg dy tkt even tok dya sndri..klu jnis yg biasa dok rmh pngsuh ltk gn sesapa pn hulur je tgn..

usah Ank sis..sy smpi ke besar seriau nk gunting rambut kat Kedai..apa lg jnis sy ngilu dgr bunyi gunting...so sy potong sdri kat umah..boleh kawal..hahahha

2y ago

hahah yeke tq sis for sharing

Sama sis ank sya pun mcm tu mcm kena pukul, mula2 risau jga tpi mgkin sebb dorg msih TKut lgi msti kena biasa bwa Jln2 bgi biasa nmpk org

2y ago

slalu bwk ank keluar setiap mgu hr hr jgk bwk dia amek kakak balik tadika to sme jgk respon dgn reaksi dia

Anak sye umur bru setahun lebih, masuk gate tesco je dah mula ngis, 2 bulan skali je pervi potong rambut dy, masuk skali je dah dia simpan dlm memory

normal sis. tp kalau sis nk cutting mr bean, mmg meraung la bdk tu. pilih la elok2 skit, rmbut david beckham ke, brad pitt ke, ok ?

2y ago

Sy otter rambut depan anak je

First time pergi ke? Maybe dia takut, sebab tak biasa. Anak buah saya camtu la, jenuh nak memujuknya. Lama lama okay dah.

2y ago

ok ingatkan first time. entahlah budak2 ni 😂 sama je, dah berapa kali pergi nangis juga.

normal. anak lelaki saya takut dengar bunyi mesin. guna gunting pun dia takut hingga tergunting telinga.

benar .. anak sulung saya takut smp umur 4 tahun .. mmg sukar sbb takut .. dan selepas itu kkkk dah