Sapa yg pernah terpregnt ms baby br 6bln?Sy mcm takde kekuatan la nk g kk. Sbb thn lps nurse mrh² je

15 Balas

Saya mengandung 3 tahun berturut turut. Wehuu nurse marah ke bising ke buat bodo je wak. Org ckp saya x merancang pon saya ignore je sb 1st thing saya nak tunggu anak 1st pon almost 7 year baru mgandung. Then lepas beranak 1st, termengandung kedua sbb mmg x reti merancang lagi. 3rd sangkut jugak even on pil perancang. Saya anggap itu rezeki saya. Tapi even with 3 babies pon sayaaaa super happy. Walaupon rumah tongkang pecah dlm masa 5 minute je dorg kejarkan. Tapi bonding anak anak saya tu serius saya happy. Penat mmg penat. X dinafikan tu. Serius super penat sbb working moms tambah 3 babies dengan kepenatan yang teruks but i am happy mom 😬

2y ago

Aah bile buat bodo je pon dorg boring dh nk bebel lagi. Dengan saya xde pon dah dorg nk bising ke ape bila saya dtg check up 😅. X tahu la mybe sbb anak anak tgk sihat walafiat je kot. Tapi masa pegnant tu kene kuat sikit la. Sbb anak anak kecik kan

saya😅..8 tahun lalu...anak 1st saya 6 bulan.. sy ter miss mkn pil norriday..terus lekat adik dia..masa lahirkn si adik, abgnya baru setahun 3 bulan...in shaa Allah sis..mula2 struggle sikitla..kita akan extra letih sbb smbil kene layan anak no 1 yg still berdukung time tu tp dlm perut ada anak lain..nasib baik nurse ok xda bebel..nak wat camne..dah jadi kn..diorg bg kata2 positive je..soh jaga elok2..nnti anak sis 2,2 tu mcm kembar je tau..sonok gak sbb diorg sama2 membesar..kira mcm sume benda diorg buat sama2😀..good luck ya sis..in shaa Allah aturan Allah adalah yg terbaik utk kita ❤️

nurse marah sbb dia rsau dgn keadaan kta...bby bru 6bln da pregnant..tpi kta xbleh slah kan diri kta sbb tu rezeki allah dan nurse pn kena fham jgak..bkn kta nak kan bnda tu jadi...tpi allah yang bagi kta rezeki tu..kena trima je la...

sis bersalin czer ke? kalau czer memang diorg bising. sebab kita tak merancang katanya. tapi tadah je lah telinga. dah terlekat, depa bising pun depa kena buka juga buku kita. cuma mungkin depa banyak kerja la kot utk jaga kita.. 😅😅😅

Saya terpregnt baby last 7 bulan. Pakai iucd. Dah buka buku 5w hari tu. Skrg dah 9w. Nurse kat tempat sy ni peramah sgt. X de istilah marah2. Kita penat emosi tanggung terpregnt, rasa dihargai bila misi byk bg sokongan.

sy pun mcm tu , baby bru 5 bulan dah preg , mula² takot juga nak ke Kk tp alhamdulillah nurse tk marah pun , nurse siap ckp biasa laa , anak pertama dgn anak kedua mmg selalu rapat.🤣

sis xmerancang ke? kalau merancang tp terpregnant lg xpatut la nurse nak marah2. da rezeki. kalau mampu g buka buku kat swasta je sis.

2y ago

sy ikot apa yg nurse suruh. mkn pil dan pakai kondom.

Sama. Tapi sy dpt tahu yg sy dah mengandung 4 bulan waktu baby sy baru 10 bulan 🥹 Dah masuk 19w baru bukak buku pink. Tak pegi kk tapi pegi private je

abaikan nurse yg mrh. kdg dorang risau dgn kondisi ibu hamil, dorang akan jumpa bumil setiap hari dgn kondisi blainan

Cakap dgn nurse jgn mrh sy lagi nnt sy report sama your bos/dr about your attitude. Nasihat boleh tp marah tu salah.