Assalamualaikum..cmne cara nk naikkn hb ya. Mcm2 dh wat..sy mkn iberet pon nek ckit je.

9 Balas

Berdasarkan cadangan orang sis boleh cuba yang mana satu sesuai utk naikkan hb & terus amalkan sbb badan kita tak sama. Dah minta nurse pamplet anemia? Nurse patut bagi bila kita punya hb low. Dlm tu ada mknn & minuman yg naikkan/turunkan hb.

makan buah delimaaaaa. saya penah hb 10.8 je. pastu, makan delima, naik jd 12.2. boleh tryyy. ni nurse yg bgtau kt klinik mse check up hb low tu 😊

saya makan iberet dengan air sunquick xde gula alhamdulillah naik hb...klu x pon sis try makan makanan dlm gbr sy bagi

sy mkn iberet..hb 10 lbh jaa.. doc naik kn dos 2 biji iberet pg dan ptg.. xthu lh MCM mna nty.. harap ² hb sy naik lh..

3y ago

tq ...nty sy cuba sis..👍👍😇

Ok tq mummies.. Alhamdulillah hb sy dh ok dh.. Sy minum air sunquick masa telan iberet tu..

Saya selalu amalkan makan jambu batu Jambu batu ibarat makan wajib sebelum makan nasi

makan maltofer. hisap tau bkn telan. InsyaAllah hb naik. skjap ja hb dh naik.

brp lama mkn iberet?

alah alah..