Last period 3/9/2023.sehingga harini sy takut buat upt.trauma utk berharap.tp tnda hamil semua ada

12 Balas

InsyaAllah sis ada rezeki utk awak. I pun pernah TTC 8tahun. Kalau ve. Tahniah. Kalu -ve, cuba lagi. Don’t give up ya. Boleh cuba check kesuburan jugak and check kenapa sampai gugur 2kali. Kalau ada history gugur, untuk cuba conceive balik, dr akan advise yang terbaik. Tapi kena jumpa pakar tau. Bukan dr biasa. Apa test kena buat, sama ada suami pun kena check quality sperm. Sebab bukan telur isteri sahaja punca janin tak jadi. Suami pun main peranan. Macam kes i, i 4kali gugur awal kandungan jugak. Gugur awal kandung biasanya sebab telur/ sperm tak kualiti, atau masalah hormone tak cukup utk support pregnancy. Rupanya lps buat test kesuburan, sperm suami i low quality sbb dia obese. Lepastu dr bagi dia makan supplement, dia jaga makan, kitorang exercise sama2 and kitorang cuba lagi. Alhamdulillah lekat selepas 6bulan. Sekarang tunggu bersalin bulan 12. InsyaAllah sis ada rezeki utk awak. Amalkan pemakanan sihat, exercise, ambil folic acid untuk ready kan badan untuk TTC.

8mo ago

terima kasih komen ini.situasi sama sy.sy dah ulg alik pakar sejak 2012 sbnrnya.dan baru2 ini pergi lg.last jumpa slps Dr.sahkan sy tiada mslh lg.so sy n husband stop jumpa.husbnd pun check sekali.Doakan kami ya.sy jd trauma bila upt asik negatif dari awal thn ini.utk kali ni smg ada rezeki sy.puan sgt hebat..tq share cerita .bg hati sy pun kuat

Kalau period regular, Insyallah lekat. Semoga dipermudahkan segala urusan sis. Kalau saya baik cek, at least kalau kita hamil, boleh jaga diri, kalau boleh bedrest, sbb sya ada trnmpak komen sis, sis pernah gugur 2x. Sama macam saya, saya pun sebelum selamat lahirkan baby girl saya bulan 6 hri tu, saya gugur 2x. Mula tu tak berharap tapi bila cek, syukur sngt, lps tu sya banyakan bedrest je la. Insyallah semoga ada rezeki sis,🥰

Sama dgn last period sy ni. X perlu takut buat upt puan, sy ni dah 6 kali keguguran.Sdh 9 kali pregnant tpi anak yg ada hanya 3 org puan.Stiap kali delay period mmg cpt2 buat upt. Trauma tu ada tpi kena kuatkan hati. Syukur kali ni +ve, dah tau awal2 cpt2 mkn obimin. Smga kali ni ada rezeki smpai melahirkan. Puan kena cek jg sbb kalau ikutkn last period puan tu skrg dah 6 mggu 2 hari

8mo ago

ye ke sis.insyaAllah nnti sy check.tq buat sy jd kuat.Tahniah jg sis krn mngandung

lebih baik cek sis.. ada tk de Blakang cerita.. sis kene kuatkan diri. kalau kta dpt tahu awal.. kita boleh jga2 ..😊 sy Gugur bulan 2 .hampir stiap bulan sy cek tpi negative. Sampai lah bulan 8 hrtu sy mcm tkut nk cek tpi sy beranikan diri. Pstu alhamdulullah sy positive. .skrg dh 12W alhamdulillah..

8mo ago

yaAllah.terharu baca komen ni jg.tw sis & tahniah.baik..sy akn check

hmm no komen sis. due period pun dah lepas kalau tak berani nak cek mcm mana nak tahu sebab apa tak period. masa makin berlalu. kalau pregnant u dah patut ambil tindakan selanjutnya. and if tak pregnant pun u should risau kalu period u tak dtg2 tambah2 kalau u regular cycle

8mo ago

terima kasih utk komen ini.kuatkanlh hati sy.berharap sgt.dah pernah gugur 2 kali,awal kndungan. spls itu bertahun x pernah lekat.upt asik negatifje.smg Allah perkenankan harapan sy & suami kali ini.

baik awak buat upt.skurang² awak tau rezeki awak hamil ke .. mcm sy ttc .. mcm awk jgk awai² tkut nk cek.tp x cek risau takut jd apa2 .. sy g klinik trus scan alhamdulillah rezeki allah beri 🥰 ..

8mo ago

tahniah awak.suka sy bc komen2 mendoakan .Allah..ok nnti sy check

semoga allah tiupkan malaikat kecil dlm rahim awak tepat pada waktu nya. semoga awak dan husband terima berita gembira pd waktu terdekat ni🫰❤️

InsyaAllah semoga ada rezeki buat sis kali ni. Kalau belum rezeki lagi, InsyaAllah ada rezeki yg lebih baik sedang menanti 🥰

Fhm sgt sis, sy pn pernah melalui yg sama.. insyaallah beranikan diri hopefully good news for u

tarikh last period kita sama..skrg sy tgh prgnt 6week..smga awk pn prgnt..sy dh ttc 10tahun