hi moms ad yg pengalaman x bby sngsang msa hml 8bln,rsa² bby msh bole psing ke tmpt asal sblm lahir?

8 Balas

masa 36 week baby songsang (transverse lie) , lepas tu doc suruh refer hspital buat ecv(pusingkan baby) masa 37week n risiko boleh beranak terus. tpi Alhamdulillah last minute baby dh pusing cantik so tak jadi buat ecv . fuh perasaan time tu mmg nebes tapi berserah je. awk try laa slowtalk dgn baby . seminggu saya hari2 usap perut n pujuk cakap dgn baby mintak dia duduk elok dalam perut.inshaAllah awak 8 bulan sempat lagi.lagi satu dalam seminggu tu jugak saya buat senaman sujud.

boleh selagi sempat kecuali kalau dh tiba masa nak bersalin je. macam kakak ipar saya baru bersalin semalam secara emengecy czer disebabkab baby songsang.. jadi kalau masih dalam 5-7 bln bole cuba untuk urut perut, sujud.. inshallah boleh betulkan semula.. apa apa bnyak kan berdoa mntak allah permudahkan..

Saya songsang 34weeks. Repert scan 36weeks kpala baby dah trun bawah . Jgn risau baby masih aktif berpusing2 tu . Jgn lupa sujud lma2 . Pujukk baby . Dan doa pda Allah .

boleh insyallah.. mostly ibu2 suggest sujud lama2.. sy xde pengalaman tp pernh baca komen ibu2..bolehlah try 😊..

boleh.. mase baby no 2 36 minggu kepala baru turun bawah.. rajin2 pujuk baby pusing.. usap belah bawah ..

alhamdulillah..sy maza 36w masih boleh pusing sis..tawakal jer n doa baik2

sama dengan sy ni. kdg2 duk mikir juga😀😀

Bole in shaa Allah