Maaf kalau menganggu.nak tanya.saya belum datang bulan ..ank dah umur 6bln.full bf

10 Balas

better jaga2...amik perancang jugak sis paling2 x pun kondom...sbb kaedah merancang dgn myusu exclusively ni xberapa tepat selepas 6 bulan sbb anak dh start mkn Dan kurang bergantung kt susu ibu dh, takut ttba dh ada adik tpi x sedar 😅

1y ago

🤭🤭tp saya x bsma suami...boleh pregnt ke wlpn x bsma suami?

Normal. Sbb hormon prolaktin yg fungsi utk hasilkan susu tu boleh halang hormon estrogen dgn progesterone utk hasilkan period.

1y ago

Tapi kena jaga2.. walaupun x ada period, tetap boleh pregnant kalau ada telur yg tiba2 keluar.

normal..Ade mommy y smpai setaun baru dtg bulan blk..mcm sy

normal sebab full bf. sil saya nurse laktaksi ada bgitau pasal ni

nurse cakap normal . tapi saya ank 3bulan dh period dah

cek upt sis,,klau keputusan negatif mungkin hormon sis

normal saya anak 1tahun 1bulan baru period

tq smua ..tak mungkin hamil sbb lahir czer...

1y ago

biras sy czer jugak, baby 3 bulan dah pregnant semula..

ade mkn pil ke ??

normal