Normal Tak yer. Kalau baby 5bulan 2 minggu suka tidur meniarap? Curious sgt. Risau pon ada.

9 Balas

Anak sy pon mcm ni mase 5 bln, die akan meniarap sendiri. Kt mmg dah letak die dlm posisi baring terlentang kn tp die pusing sendiri. Ade sy bace artikel doc mengatakan bby yg mcm ni mmg lena dgn posisi mcm tu. As long kt sentiase pantau n x bahaya utk die je, lgpon leher baby dah kuat mase ni dan kurang risiko lemas.

7mo ago

Noted sis.. itu lah. Kdg2 kita x sedar dia tidur dlm cod dia. Bila bangun nk salin pempes mesti dia dlm keadaan meniarap ..

Anak saya nak masuk 6 bulan , begitu la beliau sejak masuk 5 bulan . Malam okay je , masuk ke 6 pagi auto dia meniarap . Kalau bangun tidur terus meniarap angkat kepala bangun 😌 Saya yang hampir panic attack sebab terlalu risau

Anak saya 5 bulan pon mcm ni tapi x berapa risau sbb dia dah pandai pusingkan badan dia and dah pandai merangkak sikit. Tapi sebagai langkah keselamatan, saya letak dia dalam cot yg kosong. Takde selimut, bantal atau toys.

7mo ago

Baik.. Terima kasih sis 🥰🫶🏻🥰

sama dgn baby sy jgk. dorg selesa posisi cmtu. cuma jgn letak selimut/bantal sbb risiko. takut tertutup muka masa baby tgh tido & kita pun x prasan. biarkan cot/crib mereka kosong x de patung/bantal/selimut.

7mo ago

Noted sis.. Terima kasih for advice 🥰🫶🏻🥰🫶🏻

klau die tdur cmtu lg slse,yg pnting pstikn xde bntal atau ape2 yg bole mlemaskn die.die pndai mngerengkn muke nye ok sis.jgn rsau,sskli pntau juga

7mo ago

Baik sis.. Terima kasih for advice . 🫶🏻🥰🫶🏻🥰

anak saya pun sama tapi dia dah lena saya alih telentang atau mengiring sbb risiko juga tido macam nie.. tekan dada kan

Normal sis. Baby saya sama baya anak sis. Cuma jgn letak selimut ke, bantal ke. Lagipun leher dah kuat dah time ni.

Heeeee normal mummy. Anak saya pun mcmni 😁

Anak saya macam ni 5 bulan