Hi nak tanya normal ke baby boy dh nak masuk 9 bulan berat susah nak naik? dia aktif makan semua ok

5 Balas

Bole jd jugak sbb dh aktif merangkak, tp terblk dgn ank sy, 6 bln - 8 bln berat dia turun 100g,lepastu sy usaha naikkan berat masa umur 1 tahun baru naik 1kg..

1y ago

Dia mmg aktif sangat sis, memanjat sana sini, merangkak semua . Makan tu okay ja tp berat susah nak naik. Jd risau jugak if nanti berat dia drop ke ape.

normal je . anak sya pun mcm tu jgk. tapi nurse xdak complain apa² sbb anak jnji anak sht dan on makan .

1y ago

kalau anak xmkn, xaktif risau jgk . mybe akan effect dkt bmi anak kan. anak sy dlu mmg naik brapa bunga je , nk naik kilo² mmg ssh. tp nurse tnya je anak mkn oke ke tak , sht ke tak. sy ckp okey je. cma ank sy ni cpt tnggi .

ok la tu❤️👍 berat x naik tapi makan elok ok semua makna nya metabolism dia kuat👍👌❤️...

nak meninggi kot. mcm anak abg sy.. berat tak naik, tp tinggi naik. kuat mkn jugak

1y ago

Ye sis, rasanya begitu. Dia tinggi sis, klau org tgok dia org ckp dia dh setahun lebih, cuma berat je naik sikit jee. Saya risau takut berat dia drop

Normal rasanya

1y ago

terima kasih sis 😊