salam momy semua.mahu tnya pil kalsium ape yg elok untuk ibu hamil yea.

pil kalsium yang elok untuk ibu hamil

6 Balas

pegi je farmasi mana2 minta diorg suggestkan yg sesuai utk ibu hamil. kalau boleh yg ada vit d skali utk penyerapan kalsium. saya dulu ade ambil sbb saya kerap kene simpul biawak malam2 n lenguh kaki, doktor suggest saya ambil supplement calcium. saya rasa calcium sgt penting lagi2 kalau sis x minum susu. kalau baby bergantung pada zat kalsium kt tulang kita saja lama2 kepadatan tulang kita akan berkurang, nnti mudah sakit2 kaki. kalau xnk mkn supplement dan susu, sebenarnya ade je makanan semulajadi yg kaya sumber calcium macam kekacang, buah dan sayuran..

1y ago

dekat farmasi ada la yea.seawal usia kandungan brp minggu dh kena ambk calcium

Saya sakit gigi terlampau sebab ada satu gigi tu berlubang sikit. Jadi boleh dikatakan hari2 sakit gigi. Letak ubat hurix titis pun tak jalan. Pergi pharmacist, dia kata kena makan ubat calcium. Dia suggestkan yang mana elok sebab ada vitamin D sekali. Alhamdulillah saya makan, takdelah sakit tu lagi sementara tunggu trimister kedua untuk cabut. Saya 12week dah.

1y ago

ubat sakit gigi mcm mna sis?ada contoh tak

kalau kita amalkan obimin & acid folik. Kalsium perluk amik ke atau amalkan susu sahaja dah boleh ?

susu sya xbole minum.kalau xambk dua2 xpe ke

Blackmores calcium + d3

minum susu je sis