Apa nak buat kalau sakit perut dan buang air besar kerap

Perut sakit dan buang air besar kerap? Boleh ke makan ubat ni kalau kita dah pregnant 3 bln ke atas

Apa nak buat kalau sakit perut dan buang air besar kerap
18 Balas

sejak pregnant ni sakit kepala ke cirit birit ke tak berani nak makan ubat sebarangan sebab awal awal nurse dah pesan tak boleh consume kecuali dapat kelulusan dari doktor. takut efek pada kandungan ja. even sakit kepala sangat pun tak berani nak makan panadol. better nak makan tanya doktor dulu sis. baru ni sebelum puasa saya cirit birit. sepagi ja ulang membuang dekat 9 kali. last abang saya suruh akak ipar tolong buatkan teh tanpa gula minum masa panas atau suam gitu. alhamdulillah lega sis. secawan je minum dah ok

2y ago

sama sama. semoga cepat sembuh & sihat selalu ya 😊

Ubt sakit perut & crit brit xboleh mkn time ngdung. Sy prg klinik kracunan mknan. Crit brit n muntah. dorg cuma bg, ubt angin/kembung dgn air garam tu je. Doctor ckp, boleh myebabkan contraction.

kalau saya jangan makan sbb dia herba..takot risiko pada kandungan, sementara nak ke klinik, boleh buat teh pekat² tanpa gula..minum..kalau dah pegi klinik, nanti doktor akan bagi ubat sepatutnya..

2y ago

Tq sis

xboleh ambil apa2 ubat melainkan dri saranan doktor....sy skit kepala truk smpai dmam pun x brani nak ambik pinadol...sy biarkan je smpai smbuh sndiri....risiko pda kndungan kalau slah2 mkn ubat...

2y ago

Tq sis 👍🏻

kenapa x g klinik je? time pregnant jgn mkn ubat sebarang.. risau yg kt dlm tu je.. sy sesema je pon g klinik beli ubat utk org pregnant.. sblm mkn/beli ape² sy akan ckp utk org pregnant..

Saya suggest time pregnant nak consume ubat atau supplements apaapa rujuk pada doktor dulu. Semoga dipermudahkan segala urusan awak 🌼

tak boleh awak... sy sakit perut cirit smpai dehidrasi. admit ward masuk air 6 botol ngn ubt paracetamol je doc bg mkn

ubat traditional elakkan. lebih baik jmpa doctor. mereka akn nasihat ubat apa yg selamat utk pregnant

lau cirit birit bt tea kosong je sis.. insha allah menjadi sy bt cmtu alhamdulilah okay..

2y ago

Baik. Tq utk infonya sis. Sgt membantu

Tak makan pon sis. Tulah xtgk lak info situ. Thanks semua utk maklum bls nya.