38weeks terasa baby semakin berat

Perut makin rasa berat, lps tu dh start pedih ulu hati, dd 20/03, tadi g klinik nurse tanya "adik kenapa belum keluar lagi”?tiba buat sy risau, hrp bersalin la normal dlm 2-3hari ni ke apa sbb tak mau induce..seram lak rasa..hu³

4 Balas

Sama lah. Semoga dipermudah urusan kita bersalin. Tengah takut juga kena induce ni. Minggu ni last klu x kena serah diri. Jalan baru buka 2cm. Minggu lepas 1cm 😅. Lambat betul buka nya

saya 38w juga. due date 21/3. haritu pergi hospital dah bukak 2cm tapii rahim masih tebal doktor cakap.. tapi saya cuba pujuk baby jangan keluar lebih due 🥹🥹

1y ago

ya anak pertama

Cuba follow bunda Bidan irawati Di YouTube. dia ada ajar senaman ringan yg boleh diamalkan utk cepatkan bukaan. Moga membantu

Samaa due date kita dan sama apa yg sy tgh rasa. Tgh tunggu juga ni. Hope dia mahu keluar dlm this week.