Pedih ulu hati n mcm perut masuk angin

Assalamualaikum..saya nak tanya..saya hamil 6w 4d.tapi dh 3hari perut mcm masuk angin n pedih ulu hati .normal ke tak ya??n kdang buang air besar cair??blh bgi suggestion x mcm mne nk hilangkn angin perut n pedih ulu hati ni .mmg xselesa..keja perut rasa menggelodak berpusing2

2 Balas

Masa kandungan saya 6weeks mcm tu jugak. so ramai suggest, makan dgn kerap tapi portion kecik pastu saya sapu minyak angin kat atas dada, jgn kat perut. kalau pedih ulu hati kuat sgt, boleh makan gaviscon. jgn makan benda2 yg angin. Tu antara yg saya buat laa. lepas 2 minggu gitu, alhamdulillah berakhir dah fasa tu.

2y ago

dye pedih ulu hati 1 lepas tu perut menggelodak smpai berbunyi2 mcm lapar pdhl br lepas mkn..smpai org lain pon blh dgr bunyi prut..

saya baru lps melalui fasa ni jugak. skrg dah 7 mgu sy dah boleh control skit rasa sakit masuk angin tu. saya ikut saranan mommy dlm ni jugak. makan sikit tp kerap. so nak tido pon tepi katil sy sediakan siap² roti ke apa ke. atau bancuh oat siap² letak dlm peti. nnti awk makam je kerap insyaallah okay

2y ago

ok baik awak..tq sgt2 ats prkongsian..cuma mmg xslesa sgt bila kne pedih ulu hti n prut angin serentak..mlm nk tdo pn ssh..n rse nk meradang je..