Perut mengeras 😐

Perut dah start mengeras tegang non stop je ni. Tapi tak sakit. Pinggang pun dah cramp sikit2. Tanda2 dah ke ni? 😅 Rasa seriau pulak haihh 🤣 #38w4d

22 Balas

bila lagi appointment? nanti cuba tanya nurse baby dah turun ke belum, but if rasa mengeras kerap setiap 5 minit rasa tanpa henti kena pergi hospital la nanti dia check bukaan atau try pergi klinik swasta ke minta dia check bukaan, sebab kadang2 hospital suruh balik kalau bukaan bawah 2CM

4y ago

Khamis ni ada appt. Baby memang suka mengeras dari 34w camtu bila dia gerak tapi still okay. Pagi tadi dia punya keras penuh je perut. Try bwk tido, lepas bangun okay pulak cuma petang2 camni dia mcm biasa la dok mengeras bila dia gerak. Minggu lepas dh tanya nurse pasal mengeras, dia kata normal selagi tak sakit. Nak ke hosp memang tahu dah akan kena balik kalau takde bukaan ke kan. Harap ade laa tanda2 bila baby nak keluar 😅

perut mengeras dh dua tiga hari tapi tanda bersalin tak ada lagi..ini kira perkara biasa ke..first mom..xtau 😭 ...due date 21/5....dr bgi seminggu sebelum serah diri tapi risau sbb perut asyik mengeras jer...

Pengalaman sy,perut mengeras 3 4 Kali,Tak sakit,tak apa. Saja cek pergi spital,doc kata dah 3cm. Terus doc tahan masuk ward. Alhamdulillah skrg baby dah 6 bulan hari ni. 🤭 Better pergi cek sis. ☺️

1y ago

saya 39m3h perut kerap mngeras. skit bole tahan. ptt ke sy pge hsptl

try la pergi hospital, saya pun bersalin 38weeks 4days before pergi hospital takde tanda2 langsung lepas warded baru start sakit contraction, air ketuban pun doctor pecahkan dalam LB

4y ago

Tu laa tu. Harap dipermudahkan 😙

Sy aritu ada tanda darah n mgeras kerap, terus cek kat spital. Tp bukaan baru 1cm,doktor bg balik dlu. So ni tgh tgu je next tanda. Harap baby keluar before due. Skang 37w2h 😬

4y ago

Tu laa ni sy tanda2 ape pun takde lagi. At least kalau dah turun darah boleh get ready kan. Ni dah nak 39w baby seronok guling2 🤣

38w 4d ni kalo sy dh bersalin dh. Tnda2 sakit dkt keliling pinggang, diikuti dgn baby mengeras. Lma jgk bby dok mengeras tu.

4y ago

Agaknya sy macam awk laa kot. Risau sebenarnya kalau dah ade bukaan. Nnti sy pegi ye 🤗

Saya masa 38weeks macamtu laa , pegi hospital check bukaan da 3cm teros kena tahan . Tak lama lepastu teros selamat bersalin 😅

4y ago

Laa yeke ? Hehe takpe laa inshaAllah urusan awk dipermudahkan nati ye

sayaa macam sis gak , pinggang tak sakit jst bawah perut jadi cramp then pegi hosp da 4cm terus tolak masuk lr .

4y ago

Huhu tulah tu. Aamiin in shaa Allah ❤️

kontraksi braxton hicks..kontraksi palsu..klau bserta sakit atau baby kurang gerakan, lebih baik refer ke hospital

4y ago

Tu laa agaknya braxton hicks. Sbb baby still gerak okay je ni.

Wahhh... Same la.. Mengeras.. Tapi tak sakit... Tulang punggung start rasa lenguh2 dah....😂 #38weeks3day