upt positive tapi tak mengandung

perut area rahim selalu rasa sakit dan breast pun lately ni rasa tak selesa. period dah 2 bulan tak datang. bila check upt positive terang, dah 2 3 check result sama je. tapi kenapa ya bila pergi scan tak nampak apa apa? doct cakap tak pregnant. korang ada tak yang pernah lalui benda sama?

upt positive tapi tak mengandung
8 Balas

tu dah positif dh tu. Kalau awal lagi mmg belum boleh nampk sis. kalau dah 6-8weeks baru boleh nmpk. Tak pun awk repeat scan after 3weeks mcm tu? sya dulu pun menunggu jugak sbb first2 tak nmpak. Doc suruh dtg lagi lepas 3mggu. Masa tu baru lah nampak . Lega rasa

Sis pregnant dah tu upt pun double line, tapi awal2 dlm 4-5 week minggu gi scan mmg tak nampak kantung lagi, paling awal pun boleh gi waktu 6 week tapi kalau boleh bersabar lagi tunggu 8 week gi scan ye.

nak Tanya satu..line kedua Naik Lepas beberapa min? kene tggu 5-10min aje lepas celup urine..jgn biarkn lama²,Ada potential Naik double line psl evaporation..doc X Tanya ke psl last period bila n etc?

sy pon pernah cam ni!scan ikut bwh kantung ada janin xd.last sy kguguran 13w..sy scan swasta than dpt surt refer ke hsptl..tkot2 lua rahim je..better try klinik lain dlu

mungkin baru lg tu..mcm sy la..tggu lg sebulan baru scan..buat masa sekarang berjaga2 je..insyaallah ada rezeki tu..

sis last period bila? mgkin awal lg xnampak.tp result upt tu mmg jelas juga 2line tu.nnt repeat lg

Irregular period ya? Ikut kiraan scan dah berapa week?

2mo ago

Kalau macam tu dapatkan 2nd opinion di klinik lain. Pergi maternity clinic or women's health clinic tau.

pregnant la tu