naik kapal terbang

Pertanyaan sapa tahu berapa usia kandungan xboleh naik flight?mcm wife sy 32week boleh naik flight x?

17 Balas

When you pregnant mom nak naik flight jer mesti minta nasihat doktor dulu, dia akan check tgk buku pink kita if kita xda mslah dia ok jer bagi permission n buatkan kita surat, mostly klu nak naik flight gap yg dibolehkan antara week 27-34, sblm dan slepas dr week tu x boleh dah ada pros n cons dia. Sbb sy bru fly haritu masa 28 weeks tu pun sblm Masalah covid 19 ni makin teruk melanda.

Sy tu hri da isi borang sebelum naik flight and dlm borang tu da ksi taw 28 week da tak boleh naik kalau nak kena ada surat doktor.. kalau 32 week baik minta pndapat doktor... N paling bgus tingu kesihatan kandungan laa... Ok or tidak..

sya bpengalaman naik flight 35w 6d guna MAS, kalo airasia dbenarkn 35w ke bwh, sya ada surat Dr mengesahkn kndgn brpa mggu

Boleh Naik flight Sampai kandungan 34weeks . Make sure Ada Dr letter ya ☺️Masuk 35 xboleh dh..

34 weeks air asia 35 weeks mas Dgn syarat ada surat dri dokter mgtakan kndungan xde pape masalah.

To now 28 week sudh x boleh naik flight.. Kecuali minta surat dari docktor alasan yg kukuh...

Rasanya dh bsr dh tu.. Kene minta surat pelepasan doc dan ikut budi bicara airlines je lagi..

Masa saya pregnant 6bulan, saya fly ke Dubai dan Casablanca dengan Emirates Airlines

32 boleh naik lagi tapi kena sediakan surat doc . 36 and above tak boleh dah.

Skrg sy d sarawak wife tinggal d KL. .dye xblh naik flight. .xlepas.huhu