Flight

Sy dah beli ticket flight 4 bulan lepas sebelum tahu pregnant. Jadi bolehkah sy menaiki kapal terbang seawal usia kandungan sy 9 minggu?

6 Balas

Mintak pandangan doktor duluu. Klo doc bagi, masa plane tgh naik atau turun tu, jgn rapatkan badan ke kerusi takot terhentak badan. Mintak bantal utk letak antara badan dan kerusi dan tawakal jgk laa lepass tuu siss.

boleh je saya masa 6bulan pun still lagi naik flight cuma masa tu perut dah besar kena isi borang utk rujukan kalau tjadi apa2

Boleh. Nak lg sahih. cuba tanya doc masa checkup. Yg penting pakaian kene selesa n pakai flat shoes je.

kalau xda masalah kesihatan should be no problem. nak kepastian, consult doctor.

Jgn amek risiko sis,ramai yg keguguran di sbbkn naik flight

Boleh.. Asal kn mommy xda masalah kesihatan yg lain 😊