Maaf sangat2 meluah

Pertama sekali saya nk minta maaf meluah dlm ni..mungkin group ni lebih sesuai utk info2 kehamilan..tapi jiwa raga saya sangat sakit..penat dh bergaduh dgn suami walaupun gaduh dlm telefon sbb suami outstation seminggu..sampai tak blh fokus jaga anak..kdg anak cakap pun saya tak blh nak layan sbb emosi saya mcm tak stabil..saya rasa saya juga ada hak untuk suarakan kesakitan saya kat dia ttg family dia..mentua saya jenis pilih kasih hat menantu2..jadi saya mmg terasa..itu pun saya dh bertahan beberapa tahun sampai tak blh dh nak berpura..mentua pun jenis suka masuk campur urusan anak2..saya sgt terasa hati dan janggal..saya taknak balik rumah mentua tapi suami cakap saya ni isteri yang jahat menantu yg jahat asyik balik rumah mak saya dan taknak balik rumah mak dia..saya dah cakap sebab2 tapi suami tak blh terima suara saya malah kata saya hina ibu dia pulak sdgkan saya cakap bnda yg betul..asyik cakap saya ni jahat hina ibu dia..untungkan jadi seorang ibu blh buat dosa kat siapapun sbb akan ada anak yg pertahankan walaupun si anak tu blh buat isteri dan anak dia sendiri jadi musuh..sdgkan ibu saya sgt baik kat suami saya..sangat2 baik, kat belakang suami selalu cakap yg baik2 ttg suami..itu pun cakap mcmlah family saya ni baik sangat..jadi suami kata saya dan anak blh balik rumah mak ayah saya sampai ke tua sbb saya suka sgt kan balik rumah mak ayah saya dan dia takkan pergi..kenapa dia buat saya mcm musuh? Kalau tersangat pentingkan family dia melebihi anak sendiri kenapa kahwin? Ya Allah, sakit sangat..saya ni jenis cepat sejuk, suami pulak pantang family dia kena cakap walaupun salah..tak kan saya nak telan je 😞 tak tau nak buat apa dah..rasa nak keluar dari semua ni..kesian sangat kat anak 😞 kalau saya ada anak lelaki, insyaAllah saya takkan ulangi benda ni kat menantu sbb saya tau sakitnya d abaikan suami dan di buat mcm musuh 😞 sebagai seorg ibu yg perlu besarkan anak2 dalam keadaan yg baik2, apa tindakan yg ptt saya ambil? Nk ikutkan kata suami supaya hadap je ibu dia dan telan sampai mati atau keluar dari toksik ni

13 Balas

Mcm dah ada lafaz kinayah bila dia suruh balik rumah parents you dgn anak2 sampai tua

1w ago

Ramai lelaki dia kata takde niat sbb malas fikir naik mahkamah bagai tp last2 bgtau mmg berniat. Boleh recce group kes mahkamah syariah kt fb, mcm2 masalah pasal lafaz cerai, taklik, kinayah. Ramai lelaki la yg dok lafaz tp acah2 ckp tu gurau sbb malas panjang citer. Boleh plak camtu ek, kesudahnya wife hidup tak aman fikirkan betul ke suami xde niat. Ada pulak tu bila dpn hakim dia ngaku mmg dia terniat tp dia batalkan dia tu lepas gaduh. Ehhh!

cerita awak lebih kurang mcm cerita saya. semoga kite sama2 tabah demi anak2 😭😭

semoga tabah ya