Apa yang mempengaruhi anda untuk menderma kepada amal kebajikan?
Voice your Opinion
Berita
Laman Sosial (Facebook/Instagram)
Video YouTube
Influencer dan Selebriti
Lain-lain (Sila Komen)

2145 respon

32 Balas

Melihat di depan mata sendiri, semasa makan, pernah ada yg minta makan sahaja, suami terus order suruh duduk makan semeja. Lepas tu extra tapau dan bagi sedikit duit org tu. Insya Allah, doakan yg baik2 ja. Saya pun org susah, kebetulan suami ada rezeki lebih, share kpd org tu. ❤️

biasanya dah derma tak boleh nk berhenti walaupun dlm jumlah yg sedikit. berhenti sehingga tak sedar duit dah xde.. jika ad seseorg mengingatkan kita utk bersedekah.. mesti xkn berlaku..

Own willing. Malah setiap bulan ada bajet khas untuk menderma. Semoga membantu mereka yang memerlukan walaupun sedikit. And more to come..

Niat sendiri dan kata hati sebab percaya atau tidak, menderma ini juga satu panggilan dari Tuhan.

Apabila melihat mereka yang lebih memerlukan. Hulur walaupun Rm1 😊. Yang penting Niat.

humanity.. jika ada saya berkongsi.. dalam rezeki kita ada terselit rezeki orang lain .

kalau organization, saya prefer yang boleh provide me tax exemption = approved donation

Atas dasar kemanusiaan dan untk meraih pahala dan redhaNYA.

lihat sendiri keadaan asnaf atau orang yang memerlukan

Tengok cara pengurusan sesebuah organisasi