Hamil lepas setahun setengah czer

Pernahkah mami yg lain hadapi?berjaya kah?adakah bahaya?

10 Balas

Alhamdulillah tahniah untuk puan . Macam saya tengah alami sekarang . Anak 1st baru masuk 1y6m saya dah pregnant lagi . Masa buka buku tu normal nurse akan bebel sikit tapi Alhamdulillah lepas pada tu dah tak bebel . Sekarang kandungan saya dah masuk 6bulan . Selagi nurse & doktor cakap takde masalah apa apa boleh teruskan kandungan , puan jangan lah risau ya . Nanti kandung dah 36w tak silap saya doktor akan refer pakar o&g untuk tengok sama ada boleh bersalin normal atau tak . Buat masa sekarang puan just enjoy your pregnancy dan kena kuatkan mental fizikal sebab anak sulung masih kecik dan tengah dahagakan kasih sayang , once dia dapat rasa yang dia bakal ada adik , sure dia akan buat perangai sikit . Time tu mental kena kuat ya puan .

alhamdullillah puan , tahniah ! saya pun 2nd pregnant jarak bawah 2tahun .. anak 1st umurnya baru 1tahun8bulan saya dah pregnant puan , setakat ni alhamdullillah masih berada dalam keadaan baik2 selagi puan ikut saranan misi&doc yang paling penting sentiasa berdoa pada Allah agar kandungan kita dalam keadaan sihat2 saja .. sekarang dah masuk 32w pun due saya bulan 12 nanti , bersalin secara normal or ceaser saya tak pasti lagi sebab bulan 11 ni kena jumpa pakar o&g untuk tengok luka saya dan doc pakar akan tentukan sama ada saya boleh bersalin normal atau ceaser lagi , tapi saya lebih nak normal semoga ada rezeki lah .. amin2

Relax la...tu namanya rezeki... member saya anak baru 6 bulan...czer...pakai depo lekat gak.... memang nurse bising...last2 member saya sound nurse balik....ok aku gugurkan kandungan ni tapi hampa yg tanggung dosa ni....aku bunuh sbb hampa suruh ... senyap terus nurse....la ni dia dok bawah jagaan hospital sbb dia ada risiko lain...tapi doktor ok je tak ada masalah apa pun....

okey je sis sbnrnya cumaa czer sbnrnya kene jarak 3 thun .. tapi saya anak no 2 czer time dy 6 bulan sy pregnnt lagi 😂ni tgh tngu hari no 3 22/11 ni kene czer jugak 😅

Kalau Allah swt dh bg rezeki tu, InShaaAllah dipermudahkan urusan. Kakak sy pakai implan pun lekat jugak.. cuma baby dia czer, prem tp alhamdulillah survive baby

InshaAllah tiada apa yg bahaya.sya anak pertama czer 1thun 2bulan mengndung alhmdulillah yg kedua dapat normal. Semoga sis di permudakan urusan Aamiin

sy. now 28w. ok je doc pun tak ckp apa2. cuma doc ada bgtau masa 36w nt pergi pakar utk tgk parut czer lama ok ke tak. boleh normal ke tak tu je

2y ago

ouhh dorang tgok dalaman ok ke tak..klau ok bole normal ke ? hm mcm saya anak skrg 9 bulan 🫠

minta advice doc. badan masing2 tidak sama.

Sy dah 31 week . In sha allah okayy .

minta pendapat doktor