Scan gender lain tapi yg lahir gender lain

Pernah x terjadi pd momies kt sini..Td kt scan kt klinik 2D..Scan hitam putih...Doct ckp looks like a boy....Tp sy mengharap ianya girl ..Dr alahan smpi lah ke bntuk perut semuanya nmpk mcm girl...But bila doc ckp mcmtu frust btul😭😭

8 Balas

biasa scan zaman skrg ni jarang slh sbb machine canggih nampak on point. unless doktor tu x abis belajar tak reti baca scan atau baby kepit peha la. jgn la kcewa..rezeki Allah tu. asal bayi cukup sifat sempurna dh ckup. baby boleh rasa ape kita rasa tau

baby boy or girl tu rzeqi puan...brapa rmai yg msih menanti nk dptkn zuriat...klu mual2, muntah ka, pening, sakit kpala skalipun alahannya, xde pun kaitan ngn gender baby...klu dh scan baby boy, hrg trtukar baby girl...

boy or girl no problem puan . janji baby sihat , normal , selamat lahir . sebab gender tu bonus , rezeki dari Allah SWT patut di syukuri 🥰🥰

Bentuk perut tidak menunjukkan jantina baby sebenar.. Bentuk perut terbentuk cara baby tdr dlm perut kita 😘✌️so jngn lah risau asal si bby sihat 😚

awk sma sy.. mse 19week scan doc ckp girl. mmg npj girl.. 24week scan ttbe npk telo gn bird.. dh la ank first boy.. dh exted beli baju pink.. hmmm

selalunya kalau boy, scan terus nampak bentuk bird tu. kalau nakk clear lg, buat detail scan nanti 20 weeks ke atas.

jgn la kecewa sgt sis..baby boy /girl takpe jnji sihat cukup normal dh alhmdulillah..ok semangat 👍

sy ank first alahan sume mcm boy tp scan n kluar girl.......