Pernah Tak Disindir?

Pernah x mommies disindir bila takda apa2 bila tak bekerja(kononnya bila kerja duit kepok2, xkerja umpama menagih simpati) .. Ipar duai byk kerja, so bila kumpul ramai2 mesti orang xkan layan saya sebab terasa saya seorang ja xbekerja.. Saya xkerja sebab husband xkasi, lagipun ank2 still kecil.. Alhamdulillah wlpn saya xkerja sy still side income dr online, brg peribadi setiap bulan dpt gift hasil online saya.. Cuma sy rasa mcm hidup zmn 80an sbb pmikiran xseiring gji 2 3k..umpama mcm mami jarum, beli brg kna show off dgn adik beradik, kna sembang kuat umpama dia je ada harta.. Saya sekadar meluahkan perasaan, sbb agak pelik zmn 2020 still wujud org cmni(muka cantik xsemestinya akal pun cantik)

24 Balas

Gudang pahala wanita adalah di rumah. Buatlah yang terbaik utk anak dan suami. Semoga Allah membalas kesabaranMu 😊

Sy pon sma sis siap ad orng ckp sy suka bazirkan duit suami😑 sy bazirkan pon untuk makan tiap bulan sy nk bli brng² tkut

5y ago

Mmg bangang sape ckp mcm tu..xtau ke dlm islam isteri tggjwb suami..mmbazir kpala otak dia.

X apa..selagi boleh abaikan sj. Sbb smkin byk org brkata x elok pd kita smkin byk rezeki dtg mendekat pd kita.

5y ago

Ni sy setuju.. Makin buruk dikatakan makin banyak rezeki mendatang wlpn org lain xsedar..

jgn lyn please.