demam / batuk

Pernah x ibu2 yg mengandung demam dan batuk masa hamil? Apa petua atau ubt yg boleh diamalkan..

8 Balas

klu dmam tinggi blh je mkn panadol sis..jgn biarkn melarat nnt effect bby lak..klu dmam ckit2 tu blh bsahkn tuala ngn air asam jawa jeram atas kpala..mndi krap ckit..utk btuk try minum madu + air suam

Sy skang btuk selesema.minum air panas ..tp jgn panas sgt tbakar lidah plak.agk3 boleh minum..in sha Allah baik cpat sihat..

5y ago

Sy batuk drpd hri 1st pregnt smpai skrg xlega.. Dh mcm2 petua dah try..

Mkn paracetamol yg doctor bagi. Kena mkn kalau demam tinggi bahaya.. Utk legakan batuk sy minum air suam campur madu

5y ago

Okay.. Madu dan air suam tu nk try la. Mil xbg mkn apa2 ubat.. Huhu

Tuam dgn ai asam jawa... Klau xnk mkn ubat.. Klau sy, elakkn ubat slgi boleh.. Mls nk telan panadol

lemon + Halia = rebus, nak minum masukkan honey sikit, Alhamdulillah clear.

klu sya ksh biar sja dmam sma btuk tu..sbab mna bolh mkn ubt smbrng sja..

Sy prnh demam je.. tak brani nak mkn ubat.. baik sndri😅

sy skrg asyk bersin je memanjang..xtau lh nk wat cmne lg