Pernahkah anda mengalami kemurungan?
Voice your Opinion
Pernah (komen di bawah pada waktu bila)
Tak pernah lagi

2462 respon

49 Balas

masa lepas nikah. tekanan sampai nk bunuh diri & kena makan ubat, menyesal kahwin sbb ibu saya. ibu saya seronok masa nak kahwin, excited buat mcm2, lepas nikah dia cakap macam2 ke sana sini buat itu ini tak tegur, tak bercakap, share mcm2 kt fb, update status bukan2 pasal saya. puncanya dia sedih pisah kasih, sbb ktorg rapat sgt sblum kahwin. suami kerja jauh, saya tak boleh pindah gara2 ibu. pjj & kadang suami berulang 100km+ setiap hari gara2 ibu. 2kali nk pindah, batal niat sbb dia. umpama anak derhaka dh saya ni dia buat, lama2 suami dan saya mengalah. duduk serumah dgn ibu abah memandangkan rumah makayah mertua pun dekat. jadi kami decide duduk kampung. tapi masih makan hati, hari hari ada je peel ibu. pakkal ibu jee :( adik beradik lain pun takleh harap, dari kecik saya mangsa. semoga Allah beri kekuatan buat kami. skrg walau tekanan yg teruk, suami ada kat sisi. harap dapat keluar duduk rumah sendiri lepas ada anak nanti.

2y ago

Samalah sis. Mmg tekanan dr sebelum kawin beza dgn sy. Mcm anak angkat pun ada. Sampai sekarang anak nak masuk 4. Bukan nak burukkan ibu yg membesarkan saya tapi saya taktau apa salah dr kecil. Saya saja yg dipulaukan.. malah sna sini dia cerita buruk bab sy & suami ke adik beradik sendiri lagi. Kdg terpikir juga kenapa semua org dpt ibu yang baik & menyayangi. Tapi saya tak pernah dapat hak yang tu. Sampai anak sy pun dia tak suka. Tapi kalau duit tak pernah sy miss sbb dia selalu nak duit . Kalau xda duit mulalah nak cari gaduh & ungkit semua. 7 tahun kawin sy xpernah simpan duit malah nafkah sy pun diambil. Byk lagi kalau nak cerita tapi tak pelah