7 weeks pregnant

Pernah tak pengalaman mommies sebelum disahkan mengandung dah makan mcm2?minum air bergas la..makan mcm2.lepas tu disahkan mengandung.ade effect ke bby dalam kandungan tu?

18 Balas

kalau saya, saya siap beli pil datang bulan. pill gastrik. sebab mual gila². sakit perut sangat². time tu puasa. memang struggle gila² sakit dia tu. pil datang bulan tu ada 3 papan. 3 papan saya bedal 😅 Ya Allah. lepas tibe² tergerak hati nak beli pregnancy test. beli 3 kot² tersalah ke apa kan. hamek, 3² test positive. terus mengucap panjang.

Sebelum kita tau mengandung, makan ape ape pun Allah lindung baby.. Sblm tau sy blend nenas sebiji dgn karot sb nk lawas period. Pastu minum lemon, limau kasturi tiap hari. Bonceng motor ngan suami. Allahu... Alhamdulillah baby sihat. Skrg 4 bulan lebih dah kandungan. Semoga dpermudahkan urusan bersalin..

saya dulu bantaikan meggi ghost pepper tu 2 cup , makan ramen hitam tu 5 bungkus , time tu tak tahu pregnant . lepastu ade sekali tergerak hati nak beli pregnanttest , lastlast pregnant . allahu , alhamdullilah , rezeki awal saya dengan suami

sya, minum air gas, air tebu, buat keja berat ankat almari ... lepas 3hari tak sedap badan , check upt .. preggy 6weeks .. alhamdulillah baby takda apa , sekarang dah 7bulan pregnant .. tak sabar nak jumpa baby ..

4y ago

Yeah semoga dipermudahkan mommy 🤗

Biasa kalau tak tahu mengandung, bantai la makanan apa mmg x jejas pon kt baby sebab Allah lindung. Tp kalau dah tahu mengandung, mula la mual2 dtg, makan xbole sebarang.. 🤣🤣

insyaAllah xdk pa2...cuma air gas tu effect dkt ibu ja la, mgkin kna kncing manis or hb rendah...sbb ad kndungn caffein jgk...ni ap yg sy bca

Sy sempat main skipping sebelum tahu sy preg. Skipping 2-3hari smpi tgn terseliuh. Esok siap g xray. Malam check ada bby. Dah 5 Weeks 😂.

Saya minum air bergas & makan ramen korea sehari before test upt 😅 & dapat tau pregnant 5 weeks. alhamdulillah takde ape. now dah 35w4d.

saya makan durian 2 biji bukan 2 ulas. Nasib baik tak jadi apa2. Minggu depan dah start loya, muntah n scan dah pregnant.

Sye pn mkn mcm2 sbelum tahu.. tp alhamdulillah xde turun darah atau ape.. skrg 32w1d.. in Shaa Allah baby sihat2 je